четвртак, 10. август 2017.

Kota 70

Po vrelom letnjem danu, kad želite da provedete mirno, opušteno popodne, mislim da nema boljeg izbora od uživancije na vodi, tačnije, na nekom splavu. Ovog dana, put nas je naveo na Kotu 70.

Kota 70

Kota 70 se nalazi na početku Savskog keja, u nizu sa mnogim poznatim splavovima koji odavno predstavljaju brend Savskog keja. Ovaj splav će vam svakako privući pažnju kad zakoračite na kej.

Kad uđete na splav, prvo što ćete primetiti je izuzetno veliki prostor. Drvo i drvene stolice daju osećaj da ste na splavu, a sve je to uređeno sa stilom i elegancijom, pa imamo pravi primer jednog lepog, fensi splava. Gde god da sednete osećaćete se prijatno, bilo da se odlučite da to bude unutra ili prostrana terasa.

Kota 70 - enterijer

Kota 70 - terasa

Dan jeste bio pravi letnji, vreo, ali i pored toga, naše čulo ukusa je imalo potrebu da bude namireno. Drugarica i ja smo bacile pogled na meni koji je internacionalnog karaktera, sa cenama kao i u većini restorana u Beogradu i trebalo nam je 10-ak minuta da ga proučimo i razmislimo šta bi nam najviše prijalo. Meni su za oko pala topla predjela, gde sam se odlučila za Tortilju meksikana (490 rsd), a drugarica za Burger Kota 70 (650 rsd). Moje jelo se sastojalo od dve tortilje u kojima su se nalazili juneće mleveno meso, pasulj, kukuruz, feferoni, crvena paprika, luk, barbikju sos i ajvar, a poslužene su uz porciju nachos-a i kečapa. Bila sam zadovoljna, što ukusom u kom je dominirala paprika i ljutkasta nota od feferona, što time kako je servirano, a najviše time što sam dobila sve onako kako je i pisalo u meniju.

Tortilja meksikana

Drugaricin burger se sastojao od junećeg mlevenog mesa, čedar sira, slanine, paradajza, iceberg salate, crvenog luka, kiselih krastavaca i senfa, poslužen uz pomfrit, kečap i kolutiće luka. Takođe je bila zadovoljna, što količinom, što svežinom i ukusom jela.

Burger Kota 70

Uz obroke smo se osvežile Coca-cola - om 0.25l (185 rsd) i Lumunadom 0.35l (220 rsd).

Gosti su tog dana bili pretežno ljudi otprilike od 30-40 godina, a uopšte nisu retki ni parovi sa malom decom, pretpostavljam lokalci koji žive u blizini.

Mislim da je Savski kej dobio još jedan splav koji ide ka tome da postane još jedan brend ovog dela Novog Beograda, pa moj savet vam je da ih posetite i kažete mi da li sam u pravu.

Voli vas vaša Angie by Gastro policija!!

http://www.kota70.com/ 

NAPOMENA: Postoji mogućnost da je restoran uneo neke izmene u jelovnik do objavljivanja posta na blog.
_______________________________________________________________________________________

On a hot summer day, in my opinion, there’s no better choice than spending a peaceful, relaxed afternoon, on the water, or rather, on some raft-restaurant. This day, the road led us to Kota 70.


Kota 70

Kota 70 is located at the beginning of the Sava quay, among many famous rafts which have been a trademark of that quay for a very long time. You’ll definitely notice this raft-restaurant when you approach the quay.


When you enter the raft, the first thing you’ll notice is the extremely wide space. The wood panel interior and wooden chairs give you the feeling of being on a raft, all of it decorated with style and elegance, so here we have a perfect example of a beautiful, fancy raft-restaurant. Wherever you sit, you’ll be comfortable, whether you choose to be inside or on a spacious terrace.
Kota 70 - interior

Kota 70 - terrace
Even though it was a very hot summer day, our palates had to be satisfied. My friend and I looked at the menu, it is an international cuisine menu, the prices are as in most Belgrade restaurants, and it took us a little more than 10 minutes to study the menu and to decide what would be the best dish for us.  In my case, the hot appetizers caught my eye, so I ordered Tortilla Mexicana (490 rsd), and my friend chose Burger Kota 70 (650 rsd). My dish consisted of two tortillas containing minced beef meat, beans, corn, pepperoncino, red bell pepper, onions, bbq sauce and ajvar, and it was served with a portion of nachos and ketchup. I was pleased both with the taste, in which the sweetness of the bell pepper and the hotness of the pepperoncino dominated, and the way it was served, and most of all by the fact that I got everything as it was written in the menu.

Tortilla Mexicana
My friend’s burger consisted of minced beef meat, cheese, bacon, tomato, iceberg salad, red onion, pickles and mustard, served with fries, ketchup and onion rings. She was also pleased both with the quantity, and the freshness and the taste of the dish.

Burger Kota 70

We sipped Coca-cola  0.25l (185 rsd) and Lemonade 0.35L (220 rsd).

That day, the guests were mostly people around 30-40 years, but there also were a few couples with children, I presume they were locals who are living nearby.

I think that Sava quay got another raft-restaurant which is close to becoming another trademark of this part of New Belgrade, so my advice to you is to visit them and then tell me if I'm right about that.

Love, Angie Gastro Police !!


NOTE: There is a possibility that the restaurant has made some changes prior to this post.


1 коментар:

  1. "Mislim da je Savski kej dobio još jedan splav koji ide ka tome da postane još jedan brend ovog dela Novog Beograda, pa moj savet vam je da ih posetite i kažete mi da li sam u pravu."
    Tu su od 2012 pa mislim da su postali brend i imaju "ime" vec, isto kao corso pored koji iako na prvi pogled malo vise "fancy" i sredjen vrlo cesto ima lose kuvare i konobare i zbog toga hrana biva ispod proseka a cene i dalje jake i ugodjaj losiji pogotovo zbog konobara kojima se mora 5 puta ponavljat i opet grese, ali nije tema corso... Cruise isto je prica za sebe, enterijer bljak

    ОдговориИзбриши